Arkkitehdin piirroksia


ARKKITEHTUURI

Uudenmaan liiton Uudenmaan maakuntakaavassa Tammisaari määritellään seutukeskukseksi.

Tavoitteenamme on rakentaa ostoskeskus, joka olemukseltaan tukee maakuntakaavan tarkoitusta. Siksi olemme pyrkineet yhtenäistämään ja vahvistamaan aluetta siten, että ostoskeskus liittyisi lähiympäristöön ja uuteen asuinalueeseen niitä kunnioittaen. Kruunumakasiini säilyy erillisenä rakennuksena.

Alueen korkeuserot mahdollistavat sisäänkäynnin sekä Kruunutorilta että Rautatiekadun ja Candelininkadun päistä. Pääsisäänkäynti sijoitetaan Kruunutorille ja sen kohdalle tulee torni.

Torin ja Ystadinkadun puoleinen julkisivu jaksotetaan pienimuotoisesti, kaupunkimaiseen rytmiin. Merenlahden puoleinen julkisivu vie ajatukset merenkulkuun. Candelininkadun puoleista julkisivua kevennetään vekein ja siihen tulee köynnöskasveja. Kadun pohjoisreunalle istutetaan puita. Kaikki julkisivut rapataan ja maalataan, paitsi merenpuoleiset osat, jotka tehdään teräksestä ja lasista.

Pohjaratkaisu on joustava ja mahdollistaa nopeat muutokset. Myymälät ryhmitellään valopihan ympärille neljään kerrokseen. Kustakin kerroksesta avautuu näkymä torille ja merenlahdelle. Valopihalta on kulku kahvilan ja ravintolan kautta Kruunutorille ja laiturille.

3D PLAN

 

 

 

 

RITNINGAR

 

 

 

 

VYER