Dimensioner i Norra Hamnen (videoklipp)

Tillgängligheten – ett måste för konsumenten
18 mars, 2015
Port 19 – en vision realiseras
14 april, 2015

Dimensioner i Norra Hamnen (videoklipp)

PIER 25 har fått kritik för att det är för stort, främst då i förhållande till Ekenäs småskalighet och den omgivande bebyggelsen. Vi erkänner – de som kritiserar har nog en poäng här, för visst har byggmassan ökat. Orsaken till detta är att den detaljplanen som vi nu vill ändra, tyvärr inte går att genomföra om man vill ha handel i Norra Hamnen. Byggrätten var helt enkelt för liten för att attrahera hyresgäster.

På mindre marknader är handel utan dagligvaror mycket svår att genomföra. I vårt fall har detta medfört att byggrätten måste ökas. Detta resulterade i den innovativa idén att bygga ett plan över järnvägen. Bygget över järnvägen medför att man på ett smart sätt knyter samman handeln på båda sidorna om järnvägen med en parkeringsanläggnin, som behövs för ett projekt som detta.

Den som betraktar vårt projekt gör det oftast ur ett fågelperspektiv. Men fågelperspektivet är inte den vinkel som man normalt ser en byggnad från. Från normal vinkel kommer inte PIER 25 att se alls lika massivt ut. Staden har tagit fram tre korta videoklipp som på ett utmärkt sätt proportionellt visar den riktiga bilden av PIER 25 i sitt rätta sammanhang med den omgivande bebyggelsen.

Videoklippen visar projektet ur flera olika perspektiv och ger en bra bild av hur det ser ut när du närmar dig PIER 25 både från land och från sjösidan.

Handelshamnen visit

Handelshamnen flyby

Handelshamnenmedbil

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *